Intretinere parchet

Producatorii de parchet au recomandari referitoare la intretinerea si curatirea parchetului. Daca veti tine seama de ele, nu vor exista probleme cu parchetul din locuinta dumneavoastra.

  • Trebuie sa prevenim depunerea masiva de praf, ca o conditie esentiala in pastrarea indelungata a parchetului dumneavoastra.Vom folosi aspiratorul sau o carpa moale Durata de viata a parchetului laminat poate fi marita si prin pastrarea unei temperaturi ambientale bune. Recomandam ca temperatura optima sa fie intre 18 si 24 grade.
  • Cand folosim aerul conditionat, trebuie sa avem in vedere si un umidificator.
  • Iarna, umiditatea iind mai ridicata si parchetul are tendinta de a se dilata, atunci camera trebuie incalzita mai bine.
  • Sub picioarele de la mobila vom folosi o pasla moale pentru protectia parchetului. Daca il veti ingriji si veti tine seama de aceste reguli simple, parchetul locuintei dumneavoastra va arata ca in prima zi.
  • Parchetul laminat este mai sensibil la umezeala decat cel masiv sau stratificat. Din aceasta cauza, poate aparea efectul decolorarii la un contact prelungit cu apa. De asemnea, parchetul laminat nu se poate smirghelui sau lacui, in cazul in care s-a zgariat. Tineti intotdeauna cont de tipul de parchet ales pentru decorarea locuintei dumnevoastra si de recomandarile specialistilor pentru intretinerea lui.